Over mij - Katja Wognum

Hi, mijn naam is Katja

Sinds 2007 ben ik monnik, een moderne, op hakken. Mijn leraar heeft mij de sanskriet naam Prema Devi gegeven. 

Ik heb, voor zover ik mij kan herinneren, altijd geweten dat ik hier ‘iets te doen’ heb. Het speelt als een rode draad in mijn leven.

Herken jij dat ook? Heb jij ook het gevoel dat je hier iets te doen hebt?

En worstel je ermee wat dat precies is, of hoe je het in gang kunt zetten?

Het is mijn missie om jou te helpen je ding te doen.


Het verhaal achter de monnik op hakken

Ik heb jarenlang als stewardess bij de KLM de wereld rond gevlogen en dus is de verandering naar monnik worden nogal opmerkelijk te noemen.

Als stewardess gaat voor mij een wereld open, letterlijk en figuurlijk. Het ontmoeten zoveel verschillende mensen en culturen inspireert mij enorm. Ik ontdek mijn talent in helder zien en -weten en volg trainingen in spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Ook doe ik de opleiding stressmanagement (BA), als tegenhanger van mijn spirituele kant.  

Ik geef lezingen en workshops en merk dat ik dan helemaal op mijn plek zit en in een staat van flow ben. Dit raak ik echter gemakkelijk weer kwijt als thuis mijn internet het niet doet, of als mijn vliegrooster niet is hoe ik het wil. De vraag die in mijn hoofd opkwam was: ‘Hoe kan ik nou voortdurend in die flow blijven?’

Ontwaken

Via een boek kwam ik bij de Ishaya monniken. Ik volgde de meditatietraining en het voelde alsof ik thuiskwam. Tijdens mijn eerste retraite bij de Ishaya’s kreeg ik het inzicht dat ik mijn zielsmissie het beste kan vervullen is als ik volledig ontwaak tot wie ik werkelijk ben.

Door dit besef besluit ik Ishaya monnik te worden en student van Maharishi Krishnananda Ishaya. Van hem ontvang ik de sanskrit naam Prema Devi, wat ‘The Goddess of Supreme & Divine Love’ betekent en mijn puurste essentie reflecteert. 

Ik vertrek voor een half jaar naar Mexico om in retraite te gaan bij mijn leraar. Bij terugkomst heb ik de Ishaya teaching in Nederland opgezet.

 

Schermafbeelding 2020-10-29 om 13.15.03

Your true purpose

Het is mijn missie om jou te helpen herinneren wie je werkelijk bent en wat je hier komt doen. 

Want je bent hier voor een reden en je bent nodig. Juist nu. 

Je kunt het zelf uitvogelen, maar dan verlies je kostbare tijd en blijf je verstrikt in het web van de mind. 

Iets in jou is klaar om ervoor te gaan, anders was je niet op deze website.