Je hebt grootse plannen. Je wil je droom realiseren, de vrijheid ervaren van zelfstandig ondernemen en anderen helpen.

Maar hoe hard je ook aan het werk bent, er is iets op de achtergrond aanwezig dat jou in de weg zit. Het kan zelfs zo verstopt zitten dat je niet eens doorhebt dat het je beïnvloedt.

De gedachte dat je onderneming niet zal slagen.

Dat niemand op jou zit te wachten. Of dat je toch niet zo goed bent als iedereen zegt dat je bent.

Deze gedachten heeft Anna ook. Anna is zich wel bewust van deze gedachten en wil graag van ze af. Het frustreert haar namelijk dat ze zichzelf zo in de weg zit, terwijl ze heel goed weet wat ze wil en wat ze kan.

Anna is 46 jaar, heeft jarenlang in de evenementenbranche gewerkt en heeft ruim een jaar geleden het roer omgegooid. Haar grote droom, als zelfstandige aan de slag als kindercoach is begonnen.

Dankzij een mooie ontslagregeling op haar werk kon ze de opleiding voor kindercoach doen. Met veel passie en liefde vloog ze door de opleiding heen. 

Het leek alsof het zo moest zijn, want ze ontmoette interessante mensen die met haar wilden samenwerken.

Maar toen was de opleiding gedaan. Vol enthousiasme stortte ze zich op het starten van haar praktijk, maar op enkele klanten na, kwam er nog niet veel werk uit al haar inspanningen. 

Twijfel en onzekerheid kickten in. De gedachten ‘kan ik het wel?’, ‘wat als ik geen klanten krijg?’ gingen over in ‘het gaat niet lukken’.

Herken jij dit ook? En hoe kom je nou van die gedachten af?

Wat bij Anna gebeurde, is dat ze tijdens haar enthousiaste inspanningen een verwachting creëerde over het resultaat. Toen dat resultaat na verloop van tijd niet zichtbaar was, ontstond er meer aandacht voor de onzekere gedachten.

Wat ze nodig had, was vertrouwen hebben in het proces. Zich niet te laten afleiden door gedachten, maar juist aandacht te houden voor wat ze graag wil neerzetten. Dit lukt beter wanneer je dagelijks tijd maakt om in stilte met jezelf te zijn.

Vanuit rust en ontspanning komt helderheid en overzicht over je situatie en kun je beter je intuïtie waarnemen.